Publikacje edukacyjne
strona główna  archiwum  dziedziny  nowości  zasady  szukaj  pomoc  poczta  redakcja 
               

 

Publikacja nr
10568
rok szkolny
2013/2014

 
Archiwum publikacji
w serwisie Publikacje edukacyjne

Przekraczanie granic dobrego smaku w prasie

Czytając gazetę często zastanawiamy się jak ktoś mógł coś takiego napisać, a co dopiero zamieścić. Czasami jest tak, że tematy artykułów, czy sposób ich napisania nie odpowiada naszym gustom, a czasami po prostu to co znajduje się w gazecie jest niesmaczne i dawno już przekroczyło granice dobrego smaku. O przekraczaniu granic dobrego smaku jest właśnie ta praca. Wprawdzie dotyczy ona tylko prasy, ale można dostrzec zależność tematów z innymi mediami. Jednak jeśli chodzi o prasę, to według starej zasady, że to co jest napisane silnej oddziałuje na naszą psychikę i zdolność zapamiętywania, można dojść do wniosku, że obecne gazety mają szkodliwy wpływ na swoich czytelników. Gdyby jednak udało się nie przekroczyć tej cienkiej granicy dobrego smaku, to czy język pisany nie byłby bardziej przystępnym dla większej liczby ludzi? Ale wracając jednak do tematu, chciałabym podjąć rozważania dotyczące właśnie przekraczania tej cienkiej granicy, bariery pomiędzy dobrym a złym smakiem, który coraz częściej "króluje" na łamach gazet.

(...)


REKLAMA

Pełna publikacja dostępna bezpośrednio ze stron serwisu:

otwórz (PDF)
lub prawym przyciskiem myszy: Zapisz element docelowy jako...
Do odczytu dokumentu konieczny jest np. program Adobe Reader

Anna Kaszczyszyn


Zaświadczenie online Certyfikat publikacji



numer online: 127 gości

reklama

Księgarnia HELION poleca: