Jak smakują zdrowe słodycze bez cukru?

Strona głównaPoradnikiJak smakują zdrowe słodycze bez cukru?

Nie dziękuję, odchudzam się, nie mogę jeść słodyczy, mam problemy z cukrzycą. Coraz częściej słyszymy takie słowa. Niektórzy nie wyobrażają sobie życia bez czegoś słodkiego.

Artykuł sponsorowany

Kawałek tortu po obfitej kolacji, czekoladowe ciastko, czy nawet niepozorny batonik przegryziony w biegu do kawy to rzeczywiście potężna dawka kalorii i przy okazji cukru. Zdrowe słodycze bez cukru – prawie każdy o nich słyszał, natomiast tak naprawdę mało kto odważa się próbować. Krążą na ich temat dziwne opinie – głównie rozsiewane przez tych, którzy ich nie jedli. Rzekomo są niesmaczne, nie są słodkie smakują „chemią”, brakuje im aromatu i właściwej konsystencji – to tylko część wyssanych z palca opinii. Biały cukier naprawdę nie jest konieczny, żeby przygotować coś dobrego. Zresztą w w dawnych czasach też wypiekano ciasta i przygotowywano słodycze nawet nie znając białego cukru. Często zastępowano go miodem, ale powszechnie używano również słodkich, suszonych owoców.

Gdzie można spróbować zdrowych słodyczy bez cukru?

Niejestemzcukru.pl to warszawska cukiernia i kawiarnia wyspecjalizowana w zdrowych wypiekach i deserach. Można tu dostać słodycze bez białego cukru, bez glutenu, wegańskie, oparte na naturalnych składnikach, pozbawione syntetycznych barwników i wzmacniaczy smaku. Można tu także zamówić tort lub ciasto z uwzględnieniem szczególnych wymagań, co jest szczególnie cenne dla alergików. Ci, którzy nie wierzą jak doskonałe mogą być zdrowe słodycze bez cukru mogą spróbować ich na miejscu przy filiżance kawy lub herbaty. Cukiernia przyjmuje zamówienia przez internet, można tu zamówić tort urodzinowy ze specjalną dekoracją i wiele wspaniałych ciast. Oprócz ciast i tortów niejestemzcukru.pl oferuje także różne rodzaje ciasteczek, czekoladek i batoników, bezy i pączki, a także małe porcje pysznych ciast w słoiczkach.

Jak się robi słodycze bez cukru?

Jest wiele zamienników białego cukru. Są to między innymi świeże i suszone owoce takie jak banany, gruszki czy daktyle. Jako słodzik stosowany jest również erytrytol. Jest to zdrowy i niskokaloryczny zamiennik cukru. Jest bezpieczny dla diabetyków ponieważ jego wpływ na poziom cukru we krwi jest minimalny. Mogą spożywać go również dzieci, nie powoduje próchnicy zębów. Erytrytol w postaci naturalnej występuje w melonach, arbuzach i gruszkach, do zdrowych słodyczy bez cukru dodaje się produkowany w procesie fermentacji glukozy.
Dzięki takim składnikom słodycze bez cukru pozostają słodkie, natomiast nie powodują uczucia przejedzenia i przepełnienia i mają o wiele niższą zawartość kalorii niż tradycyjne.

Podobne artykuły

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj